Företaget

 

Piccolo – närvarande, nåbar och startklar

Vi är som en hurtig springpojke. Glad, serviceinriktad, närvarande. Precis som på ett högklassigt hotell tar vi ansvarsfullt hand om den egendom som anförtros oss. Vi levererar försändelserna punktligt och diskret. På Piccolo finns vi alltid på plats, 24 timmar om dygnet alla veckans dagar. Vi löser även sådana utmaningar som andra inte tar sig an.

Våra kunder får obruten service från det att godset flyttas till vårt lager, packas av oss eller transporteras från en plats till en annan. Våra kunder är transport- och speditionsbolag, lokala företag samt inhemska och internationella industriföretag av olika storlekar.

För oss betyder service daglig verksamhet som sköts av yrkesutbildade personer, som både kan och vågar ansvara för sina egna områden. När du överlämnar ditt gods i vårt ansvar, tar vi hand om det som om det var vårt eget. Yrkesskicklighet är för oss kunnande, attityd och framförhållning.

Piccolo grundades i slutet av 80-talet och växte i början av 90-talet när ABB utkontrakterade sin verksamhet. Som tjänsteproducent åt stora företag måste Piccolo hela tiden hålla sig vaken. Vi funderar dagligen på hur vi kan göra saker bättre, lite som de olympiska idealen: snabbare, högre, starkare. Eftersom vi har en platt organisation, deltar både ledningen och arbetstagarna i utvecklingen. Vår öppna struktur gör att arbetet är okomplicerat och smidigt. Det är bättre att fråga den som utför arbetet hur hen vill lösa en viss situation. Det resulterar i praktiska idéer som gör att vi kan snabba upp och effektivisera arbetsmoment och handlingssätt.

Vi är duktiga på att räkna. Vi vet vilka arbetsmoment som ingår i lagring, packning, expedition och transport. Vi känner också till kostnaderna för kvadratmetrar, utrustning och andra produktionsfaktorer. Därför kan vi ge våra kunder priserna för enheter, lastplatser, kollin eller kvadratmeter. Ibland räknar vi för kundens del ut vad arbetet kostar om de gör det själva. Då är det lätt att avgöra om man ska överlåta arbetstagarrisken och investeringarna på vårt ansvar och endast betala för den tjänst man behöver för tillfället.

Logistikkedjan i sin helhet betyder för oss att upprätthålla en tjänsteprodukt i vilken kundens fasta kostnader blir kostnader som varierar enligt volym och i vilka transporttjänsten är en obruten och pålitlig helhet från dörr till dörr. När du vill optimera ditt resultat i fråga om lagring, packning eller transport – be oss om ett förslag på hur det kan genomföras.

Hela logistikkedjan – de bästa servicelösningarna för packning, lagring och transporter

 

Petri Kuivamäki, verkställande direktör