Kokoonpanoa kestävän energiantuotannon tarpeisiin

Kokoonpanoa kestävän energiantuotannon tarpeisiin

19.05.2021

Hitachi ABB Power Grids on globaali teknologiajohtaja, joka palvelee verkkoyhtiöitä, teollisuutta ja infrastruktuurialojen asiakkaita läpi koko arvoketjun, samoin kuin kasvavia aloja, kuten kestävä liikenne, älykkäät kaupungit, energian varastointi ja datakeskukset. Yhtiö edistää kestävän energian tulevaisuutta innovatiivisilla ratkaisuilla ja digitaaliteknologioilla. Hitachi ABB Power Grids julkaisi syyskuussa 2020 uutisen, jossa kerrottiin, että se on allekirjoittanut hankintasopimuksen tuuliturbiinivalmistajan MHI Vestas Offshore Windin (MHI Vestas) kanssa tuulimuuntajien toimittamisesta merituulivoimaprojekteihin Taiwanissa. Hankintasopimuksen sisältämät tuulimuuntajat valmistetaan Vaasassa.

—Näkymät tuulivoimassa ovat positiiviset ja se näkyy myös meillä, kertoo Hitachi ABB Power Gridsin laadunvarmistuksessa Vaasassa työskentelevä Quality assurance specialist Jani Laulaja.

Piccolo Groupiin kuuluva Piccolo Solutions toimii Hitachi ABB Power Grids kumppanina, joka hoitaa muuntajien esikokoonpanoa, pakkaamista ja niiden siirtelyyn liittyvää logistiikkaa.

—Piccolo Solutionsilla on kapasiteettia suurien ja erikokoisten muuntajien ja komponenttien käsittelyyn. Lisäksi heillä on vuosien käytännön kokemusta ja monipuolista muuntajien kokoonpanoon liittyvää teknistä osaamista. 

Isojen muuntajien kokoonpano vaatii kapasiteettia, osaamista ja tarkkuutta

Muuntaja-asennukset voivat olla hyvinkin vaativia ja siksi Laulaja korostaa kokoonpanotyössä ihmisten osaamista. Hän myös kehuu Piccolon työntekijöiden asennetta uuden oppimiseen.

—Osaaminen ja tarkkuus ovat laadun kannalta tärkeitä asioita niin räätälöityjen kuin sarjavalmisteisien tuotteiden valmistuksessa. Meidän kokemuksemme mukaan Piccolon työntekijät ovat olleet hyvin vastaanottavaisia ja halukkaita oppimaan uutta.  Heidän toiminnastaan heijastuu se, että organisaation kaikilla tasoilla ymmärretään selvästi se, mikä on meille päämiehenä tärkeää. Meillä on Piccolon kanssa avoin keskusteluyhteys ja ratkomme hyvässä hengessä haastavimpiakin tilanteita. Tunnemme hyvin sekä työntekijät että esimiehet. Läheinen sijainti on totta kai suuri etu, jos tarve vaatii, meidän on helppo mennä käymään paikan päällä.

Kokoonpano, pakkauspalvelut ja logistiikka saman katon alta

Piccolo Group hoitaa esikokoonpanon lisäksi myös pakkaamisen ja logistiikan. Asiakkaan näkökulmasta palveluketju on joustava, koska saman katon alta hoidettu palvelu parantaa koko prosessin toimivuutta.

—Kun muuntajat saapuvat kokoonpanoon, Piccolossa tiedetään heti, miten prosessi etenee. Jos muutoksia ilmenee, me tiedämme keneen voimme olla yhteydessä. Tämä helpottaa kyllä projektien hallintaa asiakkaan näkökulmasta.

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle