Piccolo Group tähyää uuteen tulevaisuuteen yrityskaupan myötä

Piccolo Group tähyää uuteen tulevaisuuteen yrityskaupan myötä

22.06.2021

MEDIATIEDOTE

22.6.2021

Piccolo Group -konserni myy 22.6.2021 julkaistun kaupan myötä sen omistuksessa olevat Piccolo Solutions Oy:n ja Piccolo Packing Oy:n logistiikkakonserni Logistikas Oy:lle. Kahden yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2020 noin 7,5 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 0,9 miljoonaa euroa. Kaupan myötä Piccolo Solutions ja Piccolo Packingin koko liiketoiminta ja sen alaisuudessa työskentelevät henkilöt siirtyvät uudelle omistajalle.

Piccolo Groupista tulee kaupan yhteydessä Logistikas Oy:n osakas, ja Piccolo Group Oy:n toimitusjohtaja Petri Kuivamäki jatkaa Piccolo Solutionsin ja Piccolo Packingin hallituksissa. Kuljetuksiin keskittynyt Piccolo Logistics jatkaa toimintaansa normaalisti Piccolo Group -konsernin yhtenä tytäryhtiönä.

Yrityskauppa parantaa Piccolo Solutionsin ja Piccolo Packingin asemaa monipuolisten logistiikkapalveluiden tarjoajana Vaasan kasvavilla markkinoilla. Yhdistymisen myötä Piccolo Packing ja Piccolo Solutions ovat valmiina vastaamaan ison kokoluokan kysyntään nopeallakin varoitusajalla.

— Vaasan talousalueella tapahtuu nyt paljon ja vauhti kiihtyy koko ajan. Yrityskaupan myötä Piccolo Solutions ja Piccolo Packing nousevat kokoluokassa yhden askeleen ylemmäksi ja saavat toimintansa taakse isomman organisaation tuen. Uudella omistajalla on kovat kasvutavoitteet, mikä on kaikkien kannalta hieno juttu, Piccolo Groupin toimitusjohtaja Petri Kuivamäki sanoo.

Piccolo Group on rakentanut olemassaolonsa aikana täyden logistiikkapalvelun ketjun, joka ulottuu kokoonpanosta tuotteiden varastointiin ja loppuasiakkaalle tehtävään toimitukseen. Yrityksessä on tehty pitkäjänteistä kehitystyötä ruohonjuuritasolta johtamiseen saakka.

—Olemme investoineet vuosien varrella jatkuvasti toiminnan kehittämiseen ja olemme olleet vahvasti paikallinen ja ketterään asiakaspalveluun keskittyvä yritys. Olemme kohdentaneet kehittämisen kasvun kannalta oikeisiin asioihin ja toteuttaneet asioita järkevällä tavalla. Tämä työ on palkittu tasaisena kasvuna ja asiakasuskollisuutena.

Piccolo Group jatkaa toimintaansa Piccolo Logisticsin emoyhtiönä. Kuljetuspalveluista aloittanut yritys on palannut juurilleen, mutta tähyää myös uusille liiketoiminta-alueille.

—Yrityskauppa antaa meille mahdollisuuden keskittyä nyt Piccolo Logisticsin toimintaan. Yhteistyömme Solutionsin ja Packingin kanssa jatkuu entiseen tapaan.  Nyt on kuitenkin mahdollisuus vetää hetken henkeä ja tutkia rauhassa myös liike-elämän tarjoamia uusia mahdollisuuksia.

Piccolo Group -konserni perustettiin vuonna 1989, jonka jälkeen yritys on kasvanut yli 120 henkilöä työllistäväksi täyden palvelun logistiikkayritykseksi. Vuonna 2020 koko konsernin liikevaihto oli n. 13 milj.€, josta Piccolo Solutionsin ja Piccolo Packingin liikevaihdon osuus oli noin 7,5 milj.€. Konsernin päätoimialat ovat kuljetus, pakkaus, kokoonpano ja varastointi. 

Logistikas Oy on vuonna 1997 perustettu logistiikka-alan konserni, joka koostuu Logistikas Palvelut Oy:stä ja Logistikas Hankinta Oy:stä. Konserni työllistää noin 170 logistiikka-alan ammattilaista kuudella paikkakunnalla omissa logistiikkakeskuksissa sekä asiakkaiden tiloissa vastaten sisälogistiikkatehtävistä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Petri Kuivamäki
toimitusjohtaja Piccolo Group oy
puh. 0500 555 685 

Toni Brigatti
toimitusjohtaja Logistikas Oy
puh. 044 321 1469

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle