Piccolo Lahjashop palvelee pieniä ja isoja yrityksiä

17.09.2019


Tuija Tuija

Kuvassa vas.oikealle Tuija Pentinmäki ja Tuija Räihä-Pundars

Piccolo Lahjashop sijaitsee Vaasassa Strömberg Parkissa. Paikalle löytää helposti, koska lahjashop sijaitsee Piccolon terminaalin tiloissa Strömbergin puistotien varrella. Myymälän sisäänkäynti on Piccolon lastauslaiturin kupeessa. Lahjashop on avoinna arkisin klo 8-16, mutta paikalle pääsee sopimuksen mukaan muulloinkin.

 Lahjashopissa palvelee kaksi liikelahjaeksperttiä: Tuija Räihä-Pundars ja Tuija Pentinmäki. Tämä kaksikko tietää useiden vuosien kokemuksella, millaisia ominaisuuksia hyvissä yrityslahjoissa on. Saajat arvostavat laatua, käytettävyyttä ja oivalluksia sisältäviä lahjoja. Asiakaslahjan hinta määräytyy sen mukaan, onko kyseessä arvokkaampi liikelahja, mainoslahja vai give-away -tuote.  Lahjojen saajat suosivat käyttötavaraa, josta on heille hyötyä.

—Kestävää ja laadukasta lahjaa arvostetaan ja sen antaja muistetaan. Myymälässämme on käynyt henkilöitä, jotka ovat aikoinaan saaneet työpaikaltaan käyttöönsä salkun, joka on kestänyt 30 vuotta. Nyt kun tuotetta ei enää pysty korjaamaan, he haluavat ostaa uuden samanlaisen, Pentinmäki kertoo.

Liikelahja, mainoslahja vai give-away tuote omalla logolla varustettuna?

Yrityslahjoja tilattaessa kannattaa myös pohtia, onko kyseessä messuilla jaettava ns. give-away tuote vai kenties mainoslahja, jota jaetaan asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Liikelahja on hinnaltaan arvokkaampi ja sen saajat valikoidaan tarkemmin. 

Yrityksen logolla varustettuja give-away -lahjoja voivat olla esimerkiksi joka talouteen sopivat heijastimet tai kangaskassit. Tämän hetken suosikkituotteita ovat kärrypoletit ja keittiörätit, joihin voi painattaa yrityksen logon. Mainoslahjoiksi ostetaan erilaisia keittiötarvikkeita tai pyyhkeitä. Arvokkaammat liikelahjat voivat sen sijaan olla vaikkapa arvostettujen tuotebrändien posliini-, kristalli- tai lasituotteita tai tunnettujen brändien ulkoiluun tarkoitettuja vaatteita. Liikelahjoissa logo näkyy pienellä esimerkiksi rintaan tai hihansuuhun painettuna. Kätevä paikka logolle on myös vetoketjun vetimessä – selkeä logo muistuttaa lahjan antajasta joka kerta kun takki vedetään päälle.

Henkilökunnalle jaettavat tuotteet

Henkilökunnalle jaettavat tuotteet voidaan jakaa karkeasti kahteen eri kategoriaan.  Toinen näistä on käyttötavara, jotka on tarkoitettu käytettäväksi töissä. Käytännössä nämä ovat vaatteita tai tarvikkeita. Näissä tuotteissa yrityksen logo saa ja pitää näkyä. Toinen kategoria on henkilökunnan muistamiseen tarkoitetut lahjat. Näissäkin tuotteissa voi olla logo, jos yritys näin haluaa.

—Lähtökohtaisesti ajatellaan, että työntekijä haluaa kantaa ylpeänä yrityksensä logoa. Kun yrityksen brändi näkyy koko henkilökunnan vaatetuksessa, se luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Yhtenäinen vaatetus auttaa myös asiakkaita tunnistamaan yrityksen työntekijät. Asiakkaiden ei tarvitse miettiä, kuka on yrityksen edustaja tai myyjä, Pundars sanoo.

Henkilökunnan muistaminen helpoksi Online-storen avulla

Henkilökuntaa muistaessa lahjojen antamisessa tulee noudattaa yhtenäistä linjaa, jossa lahjojen arvo on sama. Piccolo tarjoaa isommille asiakkailleen Online-storen palvelua, joka on yritykselle räätälöity oma verkkokauppa.  Täällä yritys voi kategorioida valikoimaan sopivan hintaiset lahjat, josta merkkipäivää viettävä henkilö voi käydä valitsemassa itselleen mieleisimmän lahjan. Tuotteiden tilaaminen hoituu asiakasyrityksen yhteyshenkilön välityksellä, eikä lahjan saaja näe tuotteen hintaa. Piccolo toimittaa lahjan valmiiksi paketoituna asiakasyritykselle.

Pienemmälle yritykselle sama palvelu voidaan toteuttaa yksittäisen nettisivun kautta, johon Piccolo valitsee yrityksen kanssa juuri tälle yritykselle soveltuvan tuotevalikoiman.

Kaunis ja käytännöllinen joululahja kohtuullisella hinnalla

Joululahjojen kanssa kannatta olla ajoissa liikenteessä, koska lahjoja annetaan asiakkaille jo joulukuun alusta lähtien. Joululahjoissa kannattaa muistaa paketoinnin merkitys.

—Vaikka lahja itsessään ei olisi kallis, kaunis paketointi kyllä huomataan ja sitä arvostetaan. Jos siis haluat välttää viime hetken paniikin joululahjojen suhteen, kannattaa toimia nyt ja tilata valmiiksi paketoidut esim. ruokalahjapaketit meiltä, Pundars vinkkaa.

Tule tutustumaan tuotteisiimme paikan päälle Strömberg Parkiin, tai ota yhteyttä!

Myyntipäällikkö ja asiakaspalvelu
Tuija Räihä-Pundars
040 525 8040
tuija.pundars[at]piccolo.fi

Asiakaspalvelu
Tuija Pentinmäki
050 334 1645
tuija.pentinmäki[at]piccolo.fi

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle