Raskaan kokoonpanon joustava kumppani

Raskaan kokoonpanon joustava kumppani

01.03.2020

Piccolo Solutionsin kokoonpanohalli sijaitsee Vaasan Strömberg Parkissa. Kokoonpanotila on suuruudeltaan 2200m2 ja työllistää reilut 10 raskaan kokoonpanon ammattilaista. Hallin suunnittelussa on huomioitu tilojen muunneltavuus: kiinteitä rakenteita on mahdollisimman vähän, ja käytävätilat ovat niin väljät, että traktori mahtuu ajamaan kokoonpanolinjan päähän. Muunneltavuus mahdollistaa erilaisten tilausten vastaanottamisen ja kokoamisen nopeallakin varoitusajalla.

—Piccolo Solutionsilla tehdään raskasta kokoonpanoa. Kaikkia kappaleita liikutellaan nostimilla ja massojen painot vaihtelevat kymmenistä kiloista satoihin kiloihin. Isoimpien nostimien kapasiteetti on jopa 40 000 kg,  kertoo Piccolo Solutionsin operatiivisena päällikkönä toimiva Ville Nieminen.

Tilojen helppo ja ketterä muunneltavuus on konkreettinen esimerkki Piccolossa vallitsevasta yrityskulttuurista, jossa tärkeimpinä asiakaslupauksina on nopea reagointi ja palveluasenne.

—Haluamme erottua sillä, että pystymme joustamaan asiakkaiden toiveiden mukaisesti aina, vaikka se vaatisi isompiakin järjestelyitä. Joustavuus on aina haaste, mutta me olemme siihen valmiita joka päivä. Asiakkaalla pitää olla sellainen tunne, että meiltä uskalletaan pyytää ja kysyä.  

Uniikit ratkaisut vaativat teknistä ymmärrystä

Piccololle tulevat tilaustyöt ovat usein samankaltaisia, mutta eivät sarjatyötä. Jokaisessa kokoonpanotyössä tehdään uniikkeja ratkaisuja, joita ei voi tehdä ilman teknistä osaamista.

—Työntekijöidemme pitää osata lukea kuvia ja piirustuksia, mutta sitäkin tärkeämpää on se, että on lähtökohtaisesti valveutunut ja aidosti kiinnostunut omasta työstään; mekaniikasta ja tekniikasta. Kun tekijä ymmärtää kokonaisuutta, hän osaa kysymättäkin tehdä asennustyöt oikealla tavalla.

Isoimmat kokoonpanossa olleet kappaleet ovat olleet 5-6m korkeita, joten oma haasteensa on myös se, miten tällaisen raamin ympärillä työskennellään.

—Vaikka ei heti uskoisi, näissäkin töissä on jonkun verran taitelijan vapautta. Ei ole yhdentekevää, mihin kiinnitykset ja merkkikilvet kiinnitetään. Kokonaisuudesta pitää tehdä aina siisti ja silmälle miellyttävä.

Yksinkertaisten kokoonpanotöiden ulkoistaminen tehostaa tuotantoa

Piccolo Solutions on tehnyt kokoonpanotöitä noin parin vuoden ajan. Nieminen näkee, että kokoonpanotöiden osittaisella ulkoistamisella yritykset voivat tehostaa toimintaansa huomattavasti.  Lisäksi Piccolo Groupin tarjoamat logistiikkapalvelut helpottavat palveluketjun sujuvuutta, kun kaikki palvelut ovat saman katon alla.

Prosessit kokoonpanotyössä ovat hioutuneet koko ajan paremmaksi, ja yritys tähyilee jo uusien asiakkuuksien suuntaan.

—Olemme valmiita ottamaan uusia haasteita vastaan ja laajentamaan toimintaamme. Meiltä kannattaa rohkeasti kysyä, mikäli mielessä on tuotannon uudelleenjärjestelyitä tai suunnitelmia uusien projektien suhteen. Voimme miettiä yhdessä toimivaa kumppanuutta ja ratkaisuja, joilla saadaan luotua win-win tilanne.

Kysy lisää Piccolo Solutions -kokoonpanopalveluista!

Kokoonpanopalvelut Ville

Ville Nieminen
+358 40 7389 350
ville.nieminen@piccolo.fi

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle