Raskaan teollisuuden kokoonpanossa tarvitaan edelleen käsityötä

Raskaan teollisuuden kokoonpanossa tarvitaan edelleen käsityötä

01.03.2020

Martti Takala on yksi niistä henkilöistä, joka vastaa Piccolo Solutionsilla raskaan teollisuuden kokoonpanosta.  Talossa jo 26 vuotta työskennellyt Takala tuntee muuntajien valmistuksen eri vaiheet ja tuotteiden kehityskaaren hyvin.  

—Aiemmin mallit olivat yksinkertaisempia. Nykyään muuntajista tehdään myös sarjoja, mutta lähes kaikkiin malleihin tulee joitain muutoksia. Me toteutamme osakokoonpanovaiheessa asiakkaiden erityistoiveet ja mietimme heidän puolestaan, millaiset ratkaisut ovat käytännöllisiä ja ulospäin siistejä, Takala kertoo.

Raskaan teollisuuden kokoonpanossa ei näpräillä työpöytien ääressä pienten osien kanssa, vaan kokoonpanijat nousevat useiden metrien korkeuteen henkilönostimien avulla. Mielikuvitustakin saa käyttää, että asentaminen onnistuu turvallisesti ja tekijälleen ergonomisesti. Valjaat ja kypärät ovat käytössä ahkerasti asennustöitä tehdessä.  Suurien kappaleiden kokoonpanossa käsityötä tehdään edelleen.

— Aika paljon ruuvataan käsin paikkoja, mihin koneilla ei pääse kiinni. Haastavinta tässä työssä lienee juuri työvälineiden siirtely ja parhaiden mahdollisten työasentojen löytäminen, kun asennuksia tehdään muualla kuin lattiatasossa. Työkalujen ja henkilönostimien sijainti tulee harkita tarkkaan, että työ sujuu jouhevasti.

Kokoonpanijan työ vaatii hyvää kuvien ja piirustusten ymmärtämistä, jossa Takalan mukaan kehittyy paremmaksi koko ajan. Pitkä työkokemus on opettanut näkemään oman työpanoksen merkityksen myös kokonaisuuden kannalta.

—Ennen kuin luovutamme tuotteen asiakkaalle, käymme tiimin kanssa yhdessä järjestelmällisesti läpi tehdyt toimenpiteet ja tarkistamme, että tuote on virheetön ja vastaa asiakkaan vaatimuksia kaikilta osin.

 

Lue lisää Piccolo Solutionsin kokoonpanopalveluista täältä!

Siirry "Uratarinat"-sivulle