Selkeä työnkuva ja vakituinen työpaikka tuovat turvaa arkeen

Selkeä työnkuva ja vakituinen työpaikka tuovat turvaa arkeen

25.11.2019

Nimi:                 Jari Vieri
Titteli:               Autonkuljettaja, Piccolo Logistics
Työtehtävät:   Lähetysten vieminen ja noutaminen

Piccolo Logisticsilla autonkuljettajana toimiva Jari Vieri osaisi varmaankin piirtää kartan jokaisesta mutkasta ja mäestä, mikä johtaa Vaasasta Härmään. Hän vie ja noutaa kuljetuksia Härmästä jokaisena arkipäivänä samaan aikaan. Reitti ja ihmiset määränpäässä ovat tulleet tutuiksi.

—Minulle sopii hyvin se, että päivät kulkevat samalla rutiinilla. Härmässä tapaan päivittäin samat ihmiset, joiden kanssa vaihdetaan työasioiden lisäksi muutkin kuulumiset. Aamuisin ennen Härmän keikkaa noudan Matkahuollosta lähetykset Piccolon terminaaliin. Iltapäivällä palattuani jaan Härmästä hakemani kuorman aikataulun mukaisesti asiakkaalle. Tämän jälkeen noudan vielä lähetyksiä asiakkailta ja päivän pääteeksi avustan kuormien lastauksessa lähtökuntoon, Vieri kertoo työpäivänsä kulusta.

Kuljettajan työssä on tärkeää, että tulee juttuun erilaisten ihmisten kanssa. Lisäksi nykyään käytössä on erilaisia päätelaitteita, joiden käyttö pitää osata. Kuljetustilaukset kuitataan sähköisesti, jolloin kuljetusten tiedot pysyvät järjestelmissä ajan tasalla. Ammattikuskeille haasteita tuovat lisäksi Suomen vaihtelevat sääolosuhteet.

—On selvää, että liukkaat kelit tai lumipyryt hidastavat välillä matkantekoa. Hyvä stressinsietokyky on tarpeen, jos yllätyksiä tulee. Rauhallinen luonne on autokuskille aikovaksi hyvä ominaisuus. 

Työnantajana hän pitää Piccoloa vakaana ja turvallisena työnantajana ja uskoo että yksi Piccolon kilpailutekijöistä on kyky reagoida nopeasti kuljetuspyyntöihin. Työt ovatkin lisääntyneet vuosien saatossa.

—Kokoaikainen työsuhde ei ole tänä päivänä mikään itsestäänselvyys. Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin ja arvostan suuresti vakituista työpaikkaa ja vakaata työnantajaa.

Vieri on viihtynyt Piccolossa jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän asuu Isossakyrössä, josta hän kulkee päivittäin Vaasaan töihin. Kesäisin Vieri suuntaa kulkunsa Isonkyrön tanssilavoille yhdessä puolisonsa kanssa. 

Siirry "Uratarinat"-sivulle