Töissä viihdytään, kun tekemistä riittää

Töissä viihdytään, kun tekemistä riittää

26.08.2020

Tuomo Ylönen matkasi Perhosta Vaasaan vuonna 2009 aloittaakseen työt Piccolo Packingissa. Yksitoista vuotta myöhemmin hän on edelleen töissä saman työnantajan palveluksessa. Matkan varrella on kertynyt osaamista monesta eri työtehtävästä eri osastoilta.  

— Olen vaihdellut työtehtäviä sen mukaan missä on ollut tarvetta. Aloitin pakkaamosta ja välillä olen ollut myös varastotöissä. Viihdyn töissä aina kun on paljon tekemistä, pieni kiire sopii minulle hyvin. Mukavinta on tietenkin olla suorassa yhteydessä asiakkaiden kanssa, Ylönen kertoo.

Pakkaamossa työskennellään pareittain, mutta yksintyöskentelyäkin on paljon. Työnkuva vaatii organisointikykyä, jotta tavaravirrat saadaan liikkumaan joustavasti ja aikataulun mukaisesti. Asiakkaiden toiveisiin reagoidaan nopeasti, mikä vaatii omalta henkilökunnalta kykyä sopeutua muuttuviin tilanteisiin. Päivän mittaan tehdään useita urakoita päällekkäin ja niiden painopisteet ja prioriteetit voivat muuttua nopeallakin varoitusajalla. 

Työ vaatii tekijältään lasku- ja mittaustaitoja sekä piirustusten lukutaitoa. Piirustusten ja kokonaisuuksien hahmottaminen on erityisen tärkeää. Tarkkuutta ja vakaata kättä tarvitaan sekä pakkaamisessa että trukkihommissa. Ylönen kertookin olevansa parhaimmillaan trukin ratissa, jossa ripaus uskallusta ei ole pahitteeksi. Henkilökunnalle on sanomattakin selvää, että jokainen paketti on asiakkaalle arvokas ja tuote pitää saada siistinä ja ehjänä perille.

—Tavoitteenamme on tehdä läheistä yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja toimia aina reilusti asiakkaita kohtaan.  Pidämme heidät hyvin ajan tasalla pakkaamisen ja lähetysten suhteen ja kerromme heti, jos haasteita ilmenee. Joustamme aina mahdollisuuksien mukaan, jos asiakkaalla on kiire.

Piccololla hyvin viihtynyt Ylönen arvostaa varman työnantajan tuomaa turvaa sekä näkee, että kokonaisuus on myös työntekijän näkökulmasta hyvällä mallilla.

—Aina on töitä riittänyt, vaikka talouden notkahduksiakin on matkan varrella ollut. Työporukassamme on hyvä huumori ja joustoa työaikojen sumplimiseen löytyy aina, jos tarvetta on.

Tuomo Ylonen

Lue lisää Piccolo Packingin pakkauspalveluista täältä. 
Mitä asiakkaamme kertovat palveluistamme - lue lisää täältä!

Siirry "Uratarinat"-sivulle