Varastotöissäkin tarvitsee joukkuepelitaitoja

Varastotöissäkin tarvitsee joukkuepelitaitoja

19.05.2020

Vaasan Sportin edustusjoukkueessakin aikoinaan pelannut Vesa Myllyaho hyödyntää urheilumaailman oppeja myös työelämässä. Myllyaho on työskennellyt pian lähes 10 vuotta Piccolo Packingin varastointipalveluissa.

Varastotyöntekijän päivään kuuluu useiden eri asiakkaiden tilausten käsittelyä, tuotteiden keräilyä, hyllytystä, luovutusta ja varastointia. Koska monta ihmistä hoitaa samoja asioita, proseduurit pitää olla selkeästi kuvattuna jokaisen työntekijän kohdalla. Myllyaho kertoo viihtyvänsä työssään, jossa on mahdollista tehdä itsenäistä työtä hyvän työporukan keskellä.   

—Isossa työporukassa tiimitaidot ovat tärkeitä. Jokaisen pitää hoitaa oma työtehtävänsä huolellisesti siten, että palveluketjun laatu säilyy hyvänä alusta loppuun saakka. Tarkkuutta vaaditaan tilausten käsittelyssä ja keräilyssä. Huolellisuus on taas tärkeää tuotteita käsiteltäessä: Asiakkaiden tuotteet pitää saada siistinä ja ehjänä perille ja toiminta pitää olla koko henkilökunnan kannalta turvallista, Myllyaho kertoo.

Varastotyöntekijän työnkuva on pysynyt viime vuosien aikana samanlaisena, mutta työvälineet ja töiden organisointi ovat muuttuneet paljon. Piccolo on investoinut viime vuosina merkittäviä summia varaston laajentamiseen, varastonhallintajärjestelmän uusimiseen ja uusien kapeakäytävätrukkien hankkimiseen. Kun ennen tilauksia käsiteltiin paperitulosteiden kanssa, nykyään hyllytys ja keräily hoidetaan viivakoodit lukevalla kapulalla. Uusien kapeakäytävätrukkien modernien käyttöominaisuuksien ansioista työn tekemisestä on tullut sujuvampaa ja tuottavampaa. Turha juokseminen on vähentynyt ja tuotteiden keräily on helpottunut.

—Nykyisten trukkien mukana pääsee nousemaan ylimpien hyllyjen tasolle, joka helpottaa trukin piikkien asettamista oikeaan kohtaan. Trukeissa mukana kulkevista tietokoneista voi tarvittaessa jo ylhäällä ollessa tarkistaa oikeat nimikkeet ja määrät ja tulostaa lähtevään tavaraan lähetteet.

Piccolon varastointipalvelut ovat saaneet hyvää asiakaspalautetta erityisesti sujuvuudesta ja nopeasta reagoinnista. Tyytyväisyydestä kertoo myös vakiintunut asiakaskunta.

—Asiakkaidemme määrä on kasvanut paljon vuosien aikana. Mukana on kuitenkin suuri määrä samoja asiakkaita, joita olemme palvelleet jo useiden vuosien ajan.

 

Lue lisää Piccolo Packingin varastopalveluista täältä

Siirry "Uratarinat"-sivulle