Pakkaustekninen osaaminen on Piccolo Packingin erityinen vahvuus

Pakkaustekninen osaaminen on Piccolo Packingin erityinen vahvuus

26.08.2020

VEO Oy tarjoaa automaatio- ja sähköistysratkaisuja energian tuotantoon, siirtoon, jakeluun ja käyttöön sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Se toimittaa kokonaisprojekteja tai niiden osia sisältäen suunnittelun, hankinnat, projektinjohtamisen, asennukset, käyttöönoton ja koulutuksen. VEO Oy työllistää 485 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Iso-Britanniassa.  Pääkonttori sijaitsee Vaasassa, jossa on myös kojeistotehdas. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2019 yhteensä 124 m€.

Automaatio- ja sähköistysratkaisujen projektitoimituksiin keskittynyt VEO Oy teki muutoksia omiin varastointi- ja pakkauspalveluihin vuonna 2012. Päätös palveluiden ulkoistamisesta toi yritykselle joustoa toimitusten aikatauluihin, helpotusta henkilökäytön ja tilojen resurssointiin sekä lisää tilaa asennuskäyttöön.

Pakkaus- ja varastointipalveluiden palveluntarjoajaa valitessa valintakriteereissä painotettiin erityisesti pakkausteknistä osaamista ja palvelun joustavuutta. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Piccolo Packing, joka täytti VEO:n asettamat vaatimukset palvelun laadun osalta. Lisäksi transaktioihin perustuva selkeä hinnoittelu vastasi juuri siihen tarpeeseen, mitä VEO:lla haettiin.

—Projektitoimitukset kuormittavat kapasiteettiamme epätasaisesti ja siksi kustannusten ja toteutumien arvioiminen etukäteen oli hankalaa. Siksi siirtyminen kiinteistä kustannuksista muuttuviin kustannuksiin varastoinnin ja pakkaustoimintojen osalta oli meidän kannaltamme järkevää, kertoo logistiikkapäällikkö Terhi Antila-Storås.  

Yritys sai lisää ketteryyttä asiakkaiden toimituksiin Piccolon tuoman lisäresurssin myötä. Lisäksi pakkaustoimintojen ja varastoinnin ulkoistaminen vähensi henkilöresurssien organisointiin käytettyä aikaa.

Pakkaustekninen osaaminen näkyy

VEO:n asiakaskohteet sijaitsevat ympäri maailmaa, jolloin myös kuljetusmuodot ja olosuhteet vaihtelevat. Tuotteiden pakkaaminen vaatii ymmärrystä eri kuljetusmuotojen vaatimuksista ja haasteista.  Sen lisäksi että toimitukset tulevat perille ajallaan, vielä tärkeämpää on se, että ne ovat saapuessaan virheettömiä ja ehjiä. Tässä Piccolo onkin osoittanut olevansa alan asiantuntija.

—Eri kokoiset ja -malliset tuotteemme saattavat asettaa välillä suuriakin haasteita pakkaamisen osalta. Jokainen tuote on projektikohtaisesti räätälöity ja mitoitettu, jolloin saman sapluunan käyttö paketoinnissa ei ole mahdollista. Vaikka olemme määritelleet vakiopakkaukset ja pakkausohjeet, soveltamista joudutaan tekemään jatkuvasti. Piccolon pakkausteknisestä osaamisesta onkin ollut paljon hyötyä juuri näissä tapauksissa.

Kumppanuus on molemminpuolista luottamusta

VEO:n arvot pohjautuvat rehellisyyteen ja läpinäkyvään toimintaan, ja sitä kautta menestyvään liiketoimintaan sekä yrityksen itsensä että asiakkaan ja sidosryhmien osalta. Tätä mallia on noudatettu myös yhteistyössä Piccolon kanssa.  Joustava ja toimiva yhteistyö syntyy avoimesta kommunikaatiosta, jossa molemmat pidetään päivittäin ajan tasalla volyymin vaihteluista ja aikatauluista.

—Arvomme näkyvät kaikessa toiminnassamme, oli kyseessä sitten asiakas tai sidosryhmän jäsen.  Piccolon kanssa arvomaailmamme kohtaavat ja se näkyy molemminpuolisina tekoina ja sitä kautta työn laadussa.

Terhi Antila Storas

Kuvassa Terhi Antila-Storås VEO Oy

Tutustu Piccolo Packingin pakkauspalveluihin täällä. 
Lue lisää siitä, miksi huolellinen pakkaaminen säilyttää tuotteen laadun ja arvon.  

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle