Huolellinen pakkaaminen säilyttää tuotteen laadun ja arvon

Huolellinen pakkaaminen säilyttää tuotteen laadun ja arvon

26.08.2020

Piccolo Packingin 2000 m2 suuruiset toimitilat sijaitsevat Vaasassa Strömberg Parkissa. Pakkaamossa työskentelee sesongista ja projekteista riippuen 6-15 henkilöä.

Pakkausliiketoiminta on kasvanut tasaisesti koko viimeisen vuosikymmenen ajan.  Pakkaamon liiketoiminnan kasvu pohjautuu tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa. Piccolo Packing on otettu mukaan asiakasprojekteihin heti suunnitteluvaiheessa. Käytännössä työ on ollut uusien tuotteiden kehittelyä protopakkauksista alkaen. Aktiivisen kehitystyön ansiosta Piccolo Packing on kyennyt luomaan sekä monipuolisen että erilaisia asiakkaita kiinnostavien palveluiden valikoiman.

—Jokaisella asiakkaallamme on yrityksessämme oma vastuuhenkilö, joka tietää ja tuntee asiakkaan tarpeisiin liittyvät erityispiirteet. Tämä helpottaa yhteydenpitoa ja sujuvoittaa palvelua puolin ja toisin, kertoo Piccololla jo yli 10 vuotta työskennellyt pakkauspalveluiden esimiehenä toimiva Tomi Honka.

Asiakkaat ovat halukkaita keskittämään ulkoistetut palvelut samalle palveluntarjoajalle. Hongan mukaan syykin on selvä: kun sama palveluntarjoaja hoitaa tavaroiden noutamisen, pakkaamisen, varastoinnin ja lähettämisen, asiakkaan ei tarvitse soittaa kuin yksi puhelu, jolla koko palveluketjun asia saadaan hoidettua. Toinen syy keskittämiseen on hinta. Säästöä syntyy moniasiakkuuteen perustuvassa konseptissa ja järkevästi suunnitelluissa prosesseissa, jossa turha työ on minimoitu.

Pakkaustekninen osaaminen on alueen huippua

Yritys on tehnyt pitkään yhteistyötä alueen vientiyritysten kanssa, ja on kehittynyt pakkausteknisessä osaamisessaan alansa asiantuntijaksi. Vahvaa kokemusta on kertynyt erityisesti erilaisista energiateknologian tuotteiden pakkaamisesta.

Tärkeintä pakkaamisessa on se, että suojaus on riittävää ja kustannukset pysyvät kurissa. Hyvät työvälineet, toimitilat, asianmukaiset pakkausmateriaalit ja asiantuntemus mahdollistavat haastavienkin kappaleiden pakkaamisen. Pakkauksia suunniteltaessa ensimmäinen selvitettävä asia on se, mihin kappale lähetetään ja millä kulkuneuvolla sitä kuljetetaan.

Pakkaaminen tehdään perinteisin menetelmin ja työ vaatii tekijöiltään hyvää hahmottamiskykyä. Myös mittaus- ja laskutaito ovat eduksi. Piccolo Packingissa kaikki käytettävä pakkausmateriaali on kierrätettävää, muovia ja kalvoja myöten. Asiakkaiden ympäristöstrategiat otetaan huomioon pakkauksia tehdessä.


Kaikki Piccolon käyttämät materiaalit ovat ISPM15 hyväksyttyä materiaalia, josta todistuksena on Eviran myöntämä ISPM 15 leimankäyttöoikeus Piccololle. Koko Piccolo Group-konsernilla on voimassa olevat ISO 9001 ISO 14001 ja ISO 45001 sertifikaatit.  (Lue lisää) 

Asiakas kertoo tarpeet – me suosittelemme järkevimmät vaihtoehdot

Pakkausohjeet määritellään asiakkaan kanssa yhteistyössä, jonka jälkeen pakkaaminen suoritetaan aina sovitulla tavalla. Jos selkeitä speksejä ei ole etukäteen olemassa, asiakkaille suositellaan hinta-laatusuhteeltaan toimivinta ja järkevintä ratkaisua.

—On hienoa huomata, että asiakkaat arvostavat osaamistamme ja olemme ansainneet työllämme asiakkaidemme luottamuksen. Pakkauksista johtuvia reklamaatiota tulee meille erittäin vähän, Honka kertoo.

Huolellinen pakkaaminen tuo yritykselle säästöjä

Pakkaamisessa ei kannata ottaa riskejä, kun tuote on saatu valmiiksi. Asiakkaat oivaltavatkin nopeasti pakkaamisen tärkeän roolin tuotteiden laadun ja kannattavuuden näkökulmasta. Hyvin pakatut tuotteet säilyttävät laatunsa palveluketjun loppuun saakka ja huolellisesti pakattujen tuotteiden myötä myös kuljetuksista aiheutuvat mahdolliset reklamaatiot voidaan välttää.

Pyydä tarjousta pakkauspalveluistamme ja ota yhteyttä!

Petri Kuivamäki
050 055 5685
petri[at]piccolo.fi

Tomi Honka

Kuvassa Tomi Honka, Piccolo Packing

Lue asiakkaamme kommentit pakkauspalveluista täältä. 

 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle