Piccololla tartuttiin kiinni kasvunäkymiin ja satsattiin layout-muutokseen

Piccololla tartuttiin kiinni kasvunäkymiin ja satsattiin layout-muutokseen

09.03.2021

Piccolo Solutionsin kokoonpanopalveluissa toteutettiin vuoden vaihteessa mittava layout-muutos. Muutoksen lähtökohtana oli Piccolon asiakkaan investoinnit tuulivoimaan keskittyvään tuotantoon. Tuulivoimaan liittyvässä teollisuudessa on vahvoja kasvunäkymiä ja tästä syystä myös Piccolossa haluttiin reagoida asiaan nopeasti.

—Toimivaan kumppanuuteen kuuluu, että me olemme hereillä asiakkaan suunnitelmien suhteen. Meille on tärkeää pysyä asiakkaidemme kehityksen kyydissä ja siksi mietimme jatkuvasti omalta osaltamme uusia ja tehokkaita ratkaisuja, jotka palvelevat asiakkaidemme tarpeita juuri tässä hetkessä. Mielestämme on järkevää skaalata kapasiteettia nyt kun merkkejä nosteesta on ilmassa, kertoo Piccolo Groupin toimitusjohtaja Petri Kuivamäki.  

Tuulivoimalaitteille ja erikoismuuntajille omat kokoonpanolinjastot

Tuulivoimalaitteita valmistetaan sarjatuotantona, ja tämä mahdollistaa niiden kokoonpanotöidenkin toteuttamisen linjastolla järjestelmällisesti. Tuulivoimalaitteiden kokoonpanolinja on eroteltu kolmeen eri osioon: valmiisiin, odottaviin ja muutosta vaativiin vaiheisiin. Kun asennuspaikat ovat työvaiheiden kannalta oikeissa kohdissa, myös nostinkapasiteettia saatiin kasvatettua. Selkeän kokonaisuuden ansioista kokoonpanotöiden tilan pystyy helposti hahmottamaan nyt yhdellä silmäyksellä.

—Uusi layout on todella selkeä. Henkilökunnan on helppo toimia hallissa, koska eri vaiheille on osoitettu määrätyt paikat ja materiaalien virtaus on helposti havaittavissa. Työt uudistetuilla linjastoilla ovat lähteneet hyvin käyntiin ja loppuun asti mietityn suunnittelun ansiosta odotusaika ja hukka-aika ovat vähentyneet. Läpimenoajat ovat nopeutuneet, toteaa Piccolo Solutionsin tuotantokoordinaattori Jani Manner.

Uusi layout vastaa ketteryyden lisäksi myös työturvallisuuden vaatimuksiin ja antaa erinomaiset mahdollisuudet palvelun laadun tarkkailuun ja ylläpitämiseen.

— Haluamme viestiä selkeällä ja hallitulla yleisilmeellä myös visuaalisesti sitä, minkä asioiden eteen taustalla tehdään koko ajan töitä. Laadun ja turvallisuuden ylläpito vaatii tahtoa ja päivittäisiä tekoja jokaiselta organisaation tasolta, toteaa operatiivisten toimintojen päällikkö Ville Nieminen.

Piccolo Solutionsilla tehdään myös erikoismuuntajien kokoonpanotöitä. Erikoismuuntajat suunnitellaan ja valmistetaan aina loppuasiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti räätälöidysti. Tästä syystä Piccololla erikoismuuntajien kokoonpanotöille on nyt varattu oma alue, jossa eri kokoisten muuntajien kokoonpanotöille on riittävästi tilaa.

Yhteistyötä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa

Piccololla luonnehditaan asiakassuhteita kumppanuuksiksi, joissa pidetään tärkeänä avointa keskusteluyhteyttä ja reilua peliä. Samaa ajatusmallia sovelletaan myös oman henkilökunnan kanssa: henkilökunnan mielipiteitä kuullaan ja ideoita otetaan vastaan. Layout-muutoskin lähti alun perin liikkeelle henkilökunnan ehdotuksesta.

—Layout-muutoksen avulla pystymme kaksinkertaistamaan kapasiteettimme ja vastaamaan myös kysynnän kasvupiikkeihin nopeallakin tähtäimellä. Henkilökunnastamme löytyy hyviä ideoita ja potentiaalia sekä osaamisen että asenteen suhteen. Joustavuus on kilpailuetu, johon me panostamme, Kuivamäki sanoo.

(Kuvassa vasemmalta oikealle: Ville Nieminen, Jani Manner ja Petri Kuivamäki)

Raskaan teollisuuden kokoonpano vaatii ammattitaitoa, lue työntekijämme uratarina täältä.

Miksi ulkoistettu kokoonpano kannattaa? Lue lisää! 

Siirry "Ajankohtaista"-sivulle